Dia del llibre: Cuina Mallorquina

Dia del llibre: Cuina Mallorquina

Com cada mes us duim un nou post al nostre blog del Celler sa Premsa. Aquest mes d’abril és un mes molt especial, ja que comença la primavera, canviam l’hora, i tenim dos dies molt senyalats, dia 23 Sant Jordi, conegut també com el Dia del Llibre, i dia 25 Sant Marc, conegut com el dia de menjar caragols. Avui volem fer una menció especial pel Dia del Llibre, per tant xerrarem dels millors llibres de cuina mallorquina.

Queda poc més d’una setmana per celebrar uns dels dies més esperats pels amants de la lectura, per això us volem recomanar els millors llibres que tracten sobre la gastronomia mallorquina, mediterrània i de les balears en general. En aquest cas us aconsellarem tres llibres que per la nostra opinió són bastant bons.

 

  • “Memòria de la cuina mallorquina”

Començam amb un dels llibres preferits a la nostra cuina i que utilitzam sempre per la nostra secció “Mossegada a mossegada”, on cada setmana us explicam diferents plats de diferents llocs de Mallorca, “Memòria de la cuina mallorquina”.

Aquesta gran obra escrita amb passió i sensibilitat per Antoni Tugores, no és un llibre típic de receptes, sinó que l’autor ha volgut conèixer més enllà les tradicions dels nostres padrins i padrines, a partir d’entrevistes per tota l’illa. Aquesta cuina mallorquina es veu afectada pels pocs recursos que oferia l’entorn, però afegint imaginació, enginy i bon gust. De tal manera que l’autor no pretén ensenyar a cuinar, sinó que a partir d’aquest gran receptari coneguem i recordem el que tenim com a patrimoni cultural i gastronòmic.

Finalment, us recomanem aquest llibre 100%, ja que pots trobar les vertaderes arrels de la cuina mallorquina.

memoria de la cuina mallorquina

 

  • “Capítols de cuina mallorquina”

A diferència del llibre anterior, “Capítols de cuina mallorquina” escrit per Antoni Contreras, ens explica l’evolució dels plats tradicionals de la cuina de Mallorca, és a dir, el que pretén l’autor és mostrar com els plats s’han desenvolupat al llarg de la historia.

Cada recepta consisteix en una “biografia pròpia”, on l’art i la tècnica no són casualitat sinó que tot forma part d’un procés que s’ha anat modificant durant el pas dels anys, ja sigui per exemple pels canvis mediambientals del nostre entorn.

A partir d’aquesta gran obra podràs descobrir els orígens dels diferents plats que els nostres avantpassats pogueren fer, amb els recursos disponibles, i que són els causants del que coneixem ara.

Maquetación 1 (Page 1)

 

  • “Baleares. Cocina tradicional”

Per acabar, us recomanem aquest tercer llibre escrit per Caty Juan de Corral, “Baleares. Cocina tradicional”.

En aquest darrer llibre podreu trobar el gran conjunt que formen les Illes Balears ja sigui per la confluència de gents molt diverses que ha anat marcant el caràcter i cultura de cada illa, i sobretot les seves arts i mètodes de cuina.

Les Balears posseeix una gran gastronomia representativa de la dieta mediterrània, on les verdures es combinen amb marisc, carns i peixos, a més d’oli d’oliva, formatges, ametles, raïm, dàtils i sucre de canya. Un llibre que no pot faltar a la teva estanteria.

BALEARESCOCINATRADICIONAL9788444120218

 

Esperam que ho passeu molt bé el Dia del Llibre, i si us animau a comprar alguns d’aquests llibres o coneixeu d’altres, com sempre, podeu comentar a la nostra pàgina de Facebook.

 

 

 

 

 

 

13 abril 2016

Els comentaris estan tancats.

Reserves

Tel. 971 723 529
Fax 971 715 904
Segueixens a: Facebook