Arròs Brut – Típic plat d’hivern

Arròs Brut – Típic plat d’hivern

Amb aquest fred només fa ganes de menjar plats de cullera per encalentir el cos. És per això que avui volem xerrar d’un plat típic mallorquí, típic de la nostra carta i típic de l’hivern: l’arròs brut. Un plat que us recomanem 100% en hivern, per a que pugueu gaudir d’aquest plat calent i boníssim, ja que només podem degustar, per exemple, els esclata-sangs els darrers mesos de l’any. Tot i així, encara que estem a gener podem trobar a qualque banda aquest producte tan desitjat a l’arròs brut.

Però… Què té l’arròs brut que agrada tant i sigui tan mallorquí? Primer de tot, podem explicar el seu origen. Aquesta recepta sorgeix en el camp, quan s’aprofitava el que es caçava i recol·lectava. Aquesta mescla d’aliments i sabors fan que l’arròs sigui ‘brut’, ja que són productes que “embruten” el brou i l’arròs.

Aquest plat pot variar, ja sigui per la temporada de l’any o els gusts, però l’essència d’aquest arròs és la diversitat de carns i 4 espècies mesclades, que són pebre bo, nou moscada, clau d’espècia i canyella. A part de carn d’au i de caça, podem trobar verdures com faves, pebre, pèsols, carxofa… I una cosa típica de la nostra terra: sobrassada. També, podem afegir caragols, i com hem dit abans esclata-sangs.

No deixis passar l’hivern sense haver menjat almenys un pic aquest deliciós plat mallorquí, sempre pots venir al Celler sa Premsa a saboritzar un de tradicional.

 

11 January 2017

Comments are closed.

Booking

Tel. 971 723 529
Fax 971 715 904
Follow us: Facebook